Terapie Psihologica si Psihoterapie ONLINE

In aceasta perioada de epidemie este nevoie sa stam acasa. Stiu ca este greu sa stam cu toate nevoile si starile noastre interioare. Stiu ca este o perioada dificila la care este musai sa ne adaptam imediat, sa ne identificam resursele si sa ne crestem capacitatea de a face fata oricarui eveniment mai putin placut.

Este posibil sa apara stari de anxietate, depresie, tendinte obsesiv-compulsive, panica datorate izolarii, siguratatii, neintelegerilor in familie, lipsa banilor, teama ca parintii sau persoanele apropriate noua sa fie infectate cu COVID—19, stirilor negative menite sa intretina frica, persoanelor din preajma noastra ipohondre si sperioase, numarului mare de decese inregistrat in intreaga lume etc.

Citeam o prezentare scrisa de Prof. PhD Diana Vasile in care vorbea despre Virus ca fiind un organism viu care este un AGRESOR la fel ca si alti oameni agresori, numai ca pe Virus nu il vedem. Mi-a placut mult comparatia.
Noi nu suntem VICTIMA lui, ci o alta FIINTA VIE! Asadar, cum ne raportam noi la o fiinta vie care vrea sa ne faca rau?

//carmen-suiu.ro/wp-content/uploads/2020/03/terapie-online.jpg

Putem simti frica, este normal, insa nu panica. Pentru mine aceasta perioada, la fel ca in orice criza, este de schimbare personala. Cele mai mari schimbari s-au inregistrat in situatii de discomfort. Nu este o perioada rea! A venit timpul sa stam cu noi si cu tot ce se intampla in interiorul nostru, sa ne invingem temerile, sa ne intelegem mai bine si sa fim mai buni cu noi. Frica poate lucra pentru tine, nu impotriva ta!
Irving Yalom in cartea sa "Darul Psihoterapiei" vorbeste de patru nelinisti interioare supreme: moartea, singuratatea, sensul vietii si libertatea. Ajungem la aceste structuri profunde ale existentei, la nelinistile noastre "supreme", atunci cand blocam, suspendam "problemele" de zi cu zi ale vietii si reflectam profund asupra conditiei noastre in lume. Simt ca viata ne impinge acum fortat catre noi insine pentru ca tot amanam sa ne uitam la noi si la Sinele nostru, la cine suntem noi cu adevarat. (…)

In situatii de panica cel mai mult ajuta:

 • RESPIRATIA;
 • SPORTUL/ MISCAREA;
 • GANDIREA RATIONALA;
 • IDENTIFICAREA si SCHIMBAREA MECANISMELOR COGNITIVE DE REGLARE EMOTIONALA CARE SUNT NEADAPTATIVE, NESANATOASE;
 • IDENTIFICAREA UNOR PREOCUPARI NOI SI PLACUTE (dezvoltarea unei rutine zilnice noi, gen: citit, sport, filme, invatarea unei limbi straine sau altceva, cursuri online, inscrierea in grupuri de suport etc. Putem folosi chiar un orar zilnic);
 • INCREDEREA IN SISTEMUL TAU IMUNITAR;
 • CONCENTRAREA PE PUTEREA TA INTERIOARA, NU PE PUTEREA VIRUSULUI;
 • INCREDEREA IN PSIHICUL TAU! (alege informatiile corecte si relationeaza sanatos cu cei apropiati);
 • MEDITEAZA, ROAGA-TE, ASCULTA MUZICA DIN NATURA, CRESTE-TI ENERGIA POZITIVA, BUNA.

Daca esti in nevoie pot sa te insotesc ONLINE pe Skype, FaceTime, Whatsapp, pot sa iti citesc mailurile daca simti nevoia sa imi scrii, pot sa te includ sau sa iti recomand o platforma destinata meditatiei si relaxarii, pot sa fiu alaturi de tine si de familia ta.

Va asigur ca TERAPIA ONLINE functioneaza pentru ca:

 • putem creea un cadru terapeutic sigur, securizant;
 • putem dezvolta o relatie terapeut-client buna;
 • putem avea un plan bine structurat;
 • poti sa iti exprimi emotiile si nevoile din confortul propriei camere;
 • putem folosi metode de lucru aplicate pentru consilierea psihologica si psihoterapia online.

Cere ajutorul daca esti in impas!

  Rezervare online

  Contact

  Psihoterapeut
  Email
  Telefon
  Skype
  Whatsapp
  Distribuie: